Profesirica naše škole Suada Karić kao predstavnica BiH u delegaciji Najbiljuh Nastavnika EX YU u studijskoj posjeti Danskoj

Ambasada Bosne i Hercegovine u Kopenhagenu je 29. avgusta 2019. godine bila domaćin prosvjetnim radnicima, članovima Asocijacije najboljih nastavnika bivše Jugoslave, koji se nalaze u studijskoj posjeti Kopenhagenu. Asocijacija je neprofitabilna organizacija osnovana s ciljem promovisanja i afirmacije nastavničke profesije, kako bi se prepoznao rad najboljih nastavnika i stimulisali najbolji učenici i studenti da izaberu učiteljsku profesiju kao svoje buduće zanimanje. Okuplja 300 prosvjetnih radnika entuzijasta iz 6 država nastalih na prostorima bivše Jugoslavije, iza sebe ima dvije regionalne konferencije u Skoplju i Budvi i 100 nastavnika lidera obrazovanja u svojim zemljama, koji nose zvanje “Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije”. Tokom svoje studijske posjete nastavnici su posjetili danske škole u Kopenhagenu, kako bi se upoznali sa danskim obrazovnim sistemom, kao i Ambasade Republike Srbije, Republike Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine u Kopenhagenu.

 

Dragim nastavnicima, članovima Asocijacije najboljih nastavnika: Suada Karić i Smilja Mrđa iz Bosne i Hercegovine, Željana Radojičić-Lukić, Jasmina Stojković i Borko Petrović iz Republike Srbije, Ivančica Tajsl-Dragičević iz Republike Hrvatske i Sandra Grujevska iz Republike Sjeverne Makedonije, želimo dalji uspjeh u radu i da ih ne napusti entuzijazam u ostvarivanju postavljenog cilja: radeći na razvoju i jačanju obrazovne mreže regiona motivišu i inspirišu najbolje nastavnike da zajedničkim snagama mijenjaju obrazovanje u ovom dijelu svijetu.