Dana 21. 2. 2023. našu školu su podsjetili predstavnici KJKP ”Park” d.o.o. Sarajevo gospodin Enes Kazić, izvršni direktor za održavanje javnih zelenih površina i gospodin Amer Mudželet, izvršni direktor za proizvodnju, inženjering i kapitalne investicije. Cijenjene goste i prijatelje škole su dočekale direktorica mr. Seada Velagić i voditelj dijela nastavnog procesa profesorica Nevzeta Jesenković.

Razgovaralo se o nastavku i proširenju saradnje na kojoj smo izuzetno zahvalni jer je KJKP ”Park” nesebično ustupio dio svog zemljišta za školsko imanje na kojem se odvija praktična nastava za naše učenike, također su omogućili obavljanje praktične nastave u Vrtnom centru ”Flora” Nedžarići, kao i povremene posjete učenika svih zanimanja Rekreativno-zabavnom centru ”Pionirska dolina” i zoološkom vrtu.

Razmatrale su se i mogućnosti zapošljavanja naših učenika uz koordinaciju sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i JU službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Zahvaljujemo se našim cijenjenim prijateljima škole na posjeti i njihovoj, neprocjenjive vrijednosti, podršci u odvijanju praktične nastave naših učenika!