Dalila Komarica učenica je Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti u Sarajevu. Sjajna je učenica drugog razreda.

Sa Dalilom smo razgovarali o njenoj velikoj ljubavi – fudbalu.

Dalila, otkud baš fudbal?

“Pa kada god me pitaju zašto baš fudbal, uvijek kažem da je to ljubav od malih nogu, uvijek me privlačio fudbalski teren, kopačke, dres i definitivno je fudbal nešto što me ispunjava.”

Da li si se susretala sa predrasudama?

“Kada sam tek počinjala s fudbalom, bilo je predrasuda od strane mojih vršnjaka, pa čak i profesora i još uvijek ih ima, uvijek ima neko ko će reći ‘fudbal je muški sport, to nije za djevojke’ ili ‘odustani od toga, gdje si ti vidjela da djevojka igra fudbal i uspije’, ali nikada se na to nisam obazirala niti sam dozvolila da me sputava, jer smatram šta god da radimo u životu što nas ispunjava uvijek će biti neko ko će pokušati to da omalovaži, i sputava.”

Dalila Komarica igra za ŽFK Respekt u Prvoj ženskoj ligi FBiH. Srcem je vezana za klub i dodaje:

“A Respekt je za mene druga porodica. Nekada, kada me pitaju za Respekt, kažem da je to jedna velika porodica, jer kada sam došla u Respekt osmijeh, podrška, savjet i sve me to čekalo tada, a i danas mi je to najvrijednije.
Fudbal mi je donio mnogo novih prijatelja, neke životne lekcije koje možda nikad ne bih naučila. Također, zahvaljujući fudbalu vodim zdraviji život.”

Kada su u pitanju želje, ciljevi, ali i kome duguje zahvalnost, Dalila za kraj kaže:

“Moja želja u budućnosti i cilj koji želim ostvariti jeste da nosim dres reprezentacije Bosne i Hercegovine i to bih smatrala najvećim uspjehom.
Zahvalna sam svojim roditeljima, prijateljima i saigračicama, što su mi uvijek podrška. I vjetar u leđa kada to najviše zatrebam.”

Tekst preuzet sa portala: good.ba