Dana, 14.05.2024. godine održana je prva konferencija o cirkularnoj ekonomiji u Bosni i Hercegovini u Domu mladih u Sarajevu. Konferenciju organizuje Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, s ciljem da okupi sve relevantne aktere, entuzijaste i stručnjake kako bi se što bolje upoznali sa oblasti cirkularne ekonomije .Na pomenutom događaju je prisustvovala uposlenica naše škole Magistar menadžmenta Hodžić Aida.

Organizovan pod nazivom LOOP: Innovate, Collaborate, Transform, nastoji istaknuti inovativna rješenja, najbolje prakse i transformativne ideje za održivu budućnost.

Konferencija je zamišljena kao jednodnevni događaj na kojem su vrhunski predavači iz Bosne i Hercegovine, Holandije, Velike Britanije, Francuske, Hrvatske i Srbije, približiti bh. javnosti različite aspekte cirkularne ekonomije, dok su uspješne kompanije koje primjenjuju cirkularne poslovne modele u regiji i Evropskoj uniji podijelile svoja iskustva. Sudionici su istražili praktične i skalabilne inicijative u različitim sektorima, od dizajna proizvoda do upravljanja I smanjenje otpada.