Proteklih godina postala je već ustaljena praksa realizacije Projekat sedmice u kojoj učenici pripremaju i prezentuju najbolje urađene projekte, radove, aktivnosti, kreacije, stečeno znanje i vještine. Na “Dan otvorenih vrata“ kada su u školu mogli doći: učenici, roditelji, prijatelji škole, predstavnici različitih institucija, te mnogobrojni sudionici društvenog života našeg grada i domovine učenici su pokazali zavidno znanje, angažovanost i zalaganje iz različitih oblasti, a u sklopu aktiva ove škole. Dan otvorenih vrata je osmišljen tako da svaki aktiv u sklopu kabineta, laboratorije, ili školske radionice demonstrira sve ono što doprinosi učenju i širenju znanja i vještina.

U sklopu aktiva jezika i društvenih predmeta organizovan je projekt replike bosanske sobe u kojoj su učenici i profesori demonstrirali tradiciju Bosne.

Aktiv poljoprivrede u veoma lijepom ambijentu školskog kabineta upotpunili su cvijetni aranžmani, fontane, makete, svježe uzgojeno i sušeno ljekovito i začinsko bilje, svježe uzgojeno voće i povrće sa poljoprivrednog školskog imanja, macerate, a sve to u aranžmanu naših učenika smjerova: fitofarmaceut-agrotehničar, poljoprivredni tehničar, cvjećar, voćar-vinogradar-vinar i farmer.

U sklopu školskih radionica učenici smjerova pekar, mesar, prerađivač mlijeka pripremili su za ovu prigodu razne prehrambene proizvode koje su posjetitelji mogli degustirati. Dio ovog aktiva, to jest, učenici smjerova prehrambeni tehničar i nutricionist tehničar iskoristili su stečeno znanje da educiraju posjetitelje o kvalitetu životnih namirnica, vode i savjete o poboljšanju prehrambenih navika i zdravom načinu života.

Učenici smjera veterinarski tehničar su demonstrirali načine držanja, njege i ishrane kućnih ljubimaca što je posebno privuklo pažnju posjetitelja, budućih veterinara.

Svi učenici smjera frizer imali su priliku ove godine dokazati savladane vještine praktične nastave u sklopu internog takmičenja frizera i to u tri kategorije. Prvo mjesto u kategoriji muška frizura osvojio je učenik: Zinedin Musić, u kategoriji ženska dnevna frizura: Ajla Avdić i ženska večernja frizura: Nejla Sultić. U kozmetičkom salonu izvodila se njega ruku, lica i šminkanje.

Želimo izdvojiti posebno zalaganje učenice Šejle Klapuh II-7 razreda, smjer cvjećar koja je kreirala ilustracije svih zanimanja ove škole.

Najvažnija i opća poruka ovog dana bila je širiti dobre vibracije i pozitivno mišljenje o našoj školi, te podržati sve one koji ove godine upisuju srednju školu da izberu jedno od zanimanja koje nudi ova škola.