Dana 27.10.2022. u kino sali škole članovima Multimedijalne sekcije i I-2 razredu održano je predavanje na temu “Sistem upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom u BiH” i predstavlja nastavak uspješne saradnje sa firmom Ekopak iz Sarajeva, prvim i vodećim operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini.

Predavanje je održao gosp. Terzić Boris te su naši učenici imali priliku da saznaju sve o važnosti odvajanja ambalažnog otpada i reciklaže nakon što je pomenuta firma 13.10.2022. godine uručila 4 kante za prikupljanje ambalažnog otpada našoj skoli a na inicijativu članova Multimedijalne sekcije koji su od same ideje pa do konkretnih mjera uspjesno realizovali ovaj projekat.

Pored razvijanja društvene odgovornosti učenika, sastavni dio projekta i jedan od bitnijih ciljeva je razvijanje svijesti o zaštiti okoliša i očuvanju životne sredine kroz konkretne mjere djelovanja na nivou škole.

Naša članica sekcije Lejla Dedović je ovom prilikom ispred škole uručila Zahvalnicu gosp. Terzicu i firmi Ekopak d.o.o. koja je kao društveno odgovorna firma pokazala interesovanje za ideje učenika I spremnost da se ovaj projekat uspješno realizuje do kraja.

Učenici koji su učestvovali na ovom predavanju će svoja stečena znanja prenositi na druge kako bi svi zajedno istakli važnost recikliranja ambalažnog otpada s ciljem zaštite kako okoliša tako i životne sredine.

Jos jednom se zahvaljujemo gosp. Terziću i firmi Ekopak a takodjer i direktorici škole koja je podržala ideju učenika Multimedijalne sekcije.