Broj: 02-13-412  /22

Sarajevo, 04.10.2022.godine

Na osnovu člana 123. Stav (4) Zakona o srednjem obrazovanju (“Sl.novine Kantona Sarajevo” broj:23/17,  30/19 i 33/21), člana 4. i 5. Pravilnika s kriterijima za prijem radnika u radni odnos u srednjim školama kao Javnim ustanovama na području Kantona Sarajevo (“Sl.novine Kantona Sarajevo” broj:12/22), Saglasnosti Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo broj:11-11-30-15600-8/22 od  07. 09. 2022. godine i odluke Školskog odbora broj: 01-1- 408 /22 od 04.10.2022. godine, direktorica škole raspisuje :

J   A   V   N   I      K  O  N  K  U  R  S

za popunu upražnjenih radnih mjesta u školskoj 2022/2023. godini

NAZIV, SJEDIŠTE I INTERNET STRANICA USTANOVE

JU Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo
Ul. Hamdije Kreševljakovića br. 55. 71000 Sarajevo, www.mspvps.edu.ba

NAZIV RADNIH MJESTA

  1. Samostalni referent za plan i analizu, 1 izvršilac – 40 sati radnog vremena sedmično, na određeno vrijeme, od okončanja konkursne procedure do 31. 8. 2023. godine;

OPIS POSLOVA I POTREBNI USLOVI REGULISANI SISTEMATIZACIJOM RADNIH MJESTA

OPIS POSLOVA

(Poslovi Samostalnog referenta za plan i analizu)

Samostalni referent za plan i analizu radi na slijedećim poslovima i zadacima:

  • knjigovodstvo (sintetika, analitika, kupci, dobavljači, nalozi za knjiženje i kontiranje dokumentacije),
  • izrada periodičnih i godišnjih izvještaja,
  • izrada finansijskog plana (u saradnji sa komisijom određenom od strane Školskog odbora),
  • prati zakonske propise iz oblasti računovodstva i brine se o njihovoj primjeni,
  • vodi brigu o formiranju finansijskih sredstava od nadležnih organa,
  • obrađuje i isplačuje račune,
  • vodi statistiku iz domena računovodstva,
  • računski obrađuje kartice, dnevnike i naloge za knjiženje,
  • usaglašava sintetiku i analitiku, te usklađuje finansijsko sa materijalnim knjigovodstvom,
  • sarađuje sa direktorom, Školskim odborom, SDK i strankama,
  • radi i druge poslove iz domena računovodstva ili po nalogu direktora škole,
  • vodi materijalno knjigovodstvo, osnovna sredstva, sitan inventar, potrošni materijal, obračun amortizacije i revalorizaciju osnovnih sredstava.

POTREBNI USLOVI REGULISANI SISTEMATIZACIJOM RADNIH MJESTA

Uslovi za radno mjesto navedeno pod rednim brojem  1. su:

–    VSS ekonomskog smjera (diplomirani ekonomist) sa tri godine radnog iskustva u struci.

DOPUNSKA PRAVA BORACA/BRANITELJA BiH

Nakon bodovanja na osnovu općih i posebnih kriterija, te nakon provedene kompletne procedure uključujući i intervju, na ukupan broj prethodno ostvarenih bodova u zavisnosti o pripadnosti boračkoj populaciji (branioci i članovi njihovih porodica) dodaju se i bodovi kako je propisano Uredbom o jedinstvenim kriterijima i pravilima za zapošljavanje branilaca i članova njihovih porodica u institucijama u Kantonu Sarajevo, Gradu Sarajevo i općinama u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo, broj: 37/20 i 27/21).

Dodatni bodovi se računaju u skladu sa Instrukcijom o bližoj primjeni kriterija vrednovanja prema uredbi o jedinstvenim kriterijima i pravilima za zapošljavanje branilaca i članova njihovih porodica u institucijama u Kantonu Sarajevo, Gradu Sarajevo i općinama u Kantonu Sarajevo ( Službene novine Kantona Sarajevo, broj: 38/20 i 28/21).

MJESTO OBAVLJANJE RADA

Mjesto obavljanja rada radnika je na adresi JU Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo, ulica Hamdije Kreševljakovića broj 55, 71000 Sarajevo.

___________________________________________________________________________

RADNO VRIJEME

Radno vrijeme radnika se ostvaruje zavisno od dužine radnog vremena utvrđenog prijavom na PIO, kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu i ugovorom o radu radnika.

OSNOVNA PLAĆA

Osnovna plaća radnika navedenog pod  rednim brojem 1. iznosi 1.306,80 KM, odnosno u skladu sa prijavom u Poreznoj upravi i zavisi od zvanja i stepena stručne spreme radnika.

ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVE

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objave obavještenja o raspisanom konkursu u dnevnim novinama i krajnji rok za prijavu na javni konkurs je  16.10.2022. godine.

ADRESA NA KOJU SE PRIJAVE PODNOSE I NAČIN PREDAJE DOKUMENTACIJE

Prijava na javni konkurs se podnosi Komisiji iz člana 18. Pravilnika preporučeno putem pošte ili lično putem protokola škole koja je raspisala javni konkurs, u zatvorenoj koverti s naznakom „Prijava na javni konkurs na poziciju (navesti ime i prezime, adresu, poziciju/e za koju/e je raspisan javni konkurs) NE OTVARAJ – OTVARA KOMISIJA“.

Prijava kandidata koji nije dostavio dodatnu dokumentaciju će se smatrati urednom, a         prijavljeni kandidat će se bodovati samo po osnovu onih kriterija za koje je dostavio urednu i validnu dokumentaciju.

Dokumentacija koju kandidat dostavlja uz prijavu na konkurs mogu biti kopije uz obavezu da kandidat koji je primljen po konkursu dostavi originalnu dokumentaciju ili ovjerene kopije dokumentacije, najkasnije pet dana po dobijanju konačne odluke o izboru radnika.

DOKUMENTACIJA KOJA SE PODNOSI UZ PRIJAVU

Za zasnivanje radnog odnosa, pored općih uslova utvrđenih Zakonom o radu, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove predviđene Zakonom o srednjem obrazovanju Kantona Sarajevo, Pedagoškim standardima i normativima za srednju školu i Pravilnikom o radu JU Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo. Uz potpisanu prijavu sa kratkom biografijom kandidati su dužni dostaviti:

___________________________________________________________________________

1. OBAVEZNA DOKUMENTACIJA

a) svojeručno potpisana pisana prijava na konkurs s kratkom biografijom, kontakt podacima kandidata (adresa, broj telefona, e-mail adresa), tačnom naznakom na koju poziciju se konkuriše i tačno navedenom dokumentacijom koja se prilaže uz prijavu na konkurs;
b) diploma/uvjerenje/svjedodžba o stečenoj stručnoj spremi;
c) izvod iz matične knjige rođenih;
d) uvjerenje o državljanstvu Bosne i Hercegovine (ne starije od šest mjeseci);
e) saglasnost da se obavijesti iz člana 22. Pavilnika s kriterijima za prijem radnika u radni odnos u srednjim školama kao javnim ustanovama na području Kantona Sarajevo dostavljaju elektronskom poštom na adresu koju je kandidat naveo u prijavi na javni konkurs. Obrazac saglasnosti je sastavni dio ovag pravilnika;
f) druge dokaze o ispunjavanju uslova za to radno mjesto, a koji su navedeni u javnom konkursu.

2. DODATNA DOKUMENTACIJA

a) uvjerenje sa šifrom zanimanja koje izdaje fond za penzijsko-invalidsko osiguranje;

b) uvjerenje/potvrda poslodavca o vremenu provedenom na stručnom osposobljavanju u ustanovi;

c) uvjerenje/potvrda poslodavca o vremenu i ostvarenom stažu na poslovima asistenta u nastavi;

d) uvjerenje o položenom stručnom ispitu;

e) potvrda/uvjerenje o vremenu provedenom na evidenciji službe za zapošljavanje koju/e izdaje  Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo (ne starija od  tri mjeseca);

f) rješenje o sticanju posebnog stručnog zvanja koje je izdato u skladu sa Pravilnikom         o ocjenjivanju, napredovanju i stjecanju stručnih zvanja odgajatelja, profesora/nastavnika i stručnih saradnika u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i domovima učenika, odnosno propisom koji se primjenjuje na teritoriji Bosne i Hercegovine, kojim je stečeno zvanje na osnovu istih kriterija i u istoj proceduri kao u navedenom pravilniku;

g) potvrda o posebnom priznanju UNSA;

h) diploma/uvjerenje o stečenom akademskom zvanju;

i) uvjerenje/rješenje nadležnih organa o pripadnosti boračkoj populaciji i to:

  1. uvjerenje o statusu djeteta šehida-poginulog borca i nestalog branioca;
  2. rješenje o priznatom pravu na porodičnu invalidninu za suprugu šehida-poginulog, umrlog i nestalog branioca i  uvjerenje o učešću u oružanim snagama za šehida/poginulog, umrlog i nestalog branioca, rješenje o priznatom svojstvu ratnog vojnog invalida,
  3. dokaz o bračnoj zajednici sa ratnim vojnim invalidom,
  4. rješenje o priznatom pravu na mjesečno novčano primanje dobitniku priznanja,
  5. uvjerenje o učešću u oružanim snagama,
  6. uvjerenje o statusu djeteta ratnog vojnog invalida,
  7. rješenje o priznatom pravu na invalidninu ili mjesečni novčani dodatak ili uvjerenje o učešću u oružanim snagama koje izdaje općinska služba za boračko-invalidsku zaštitu odnosno grupa za pitanja evidencije iz oblasti vojne obaveze  prema mjestu prebivališta, ne starije od šest mjeseci;

j) uvjerenje/potvrdu o neprekidnom prebivalištu na području Kantona Sarajevo u posljednjih 24 mjeseca (ne starije od šest mjeseci).

 D i r e k t o r i c a:

Mr. Velagić Seada