Učenici iz pet sarajevskih srednjih škola svečano obilježili Ramazanski Bajram

U četvrtak, 6. juna 2019. god., u školi je svečano obilježen Ramazanski Bajram prigodnim vjerskim i kulturnim programom. Izveli su ga učenici naše škole sa učenicima: Srednje medicinske škole Jezero, Prve gimnazije Sarajevo, Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža i Srednjoškolskog centra Hadžići. Koordinatori programa bile su profesorice islamske vjeronauke Lejla Begović i Anesa Jahić.

Program je otvorio Ljaroš Beneri iz  Srednjoškolskog centra Hadžići učenjem odlomka iz Kur’ana, nakon čega se prisutnima obratio direktor škole  mr. Suad Alić koji je uručio i zahvalnice predstavnicima škola koje su sudjelovale u programu.

Druženje se nastavilo uz izvođenje ilahija i sevdalinki, a na kraju programa proučena je dova i upućene su bajramske čestitke prisutnima.

Pored želje da se podijeli radost u povodu Bajrama ovaj zajednički program pet srednjih škola Kantona Sarajevo imao je za cilj upoznavanje njihovih učenika, druženje i razvijanje saradnje na projektima od općeg dobra.