Projekat sedmica – “Dan otvorenih vrata škole”.

JU Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo radi po modularnom sistemu obrazovanja ili EUVET programu.Tim programom predviđen je  Projekat sedmica,  što je u biti – samostalni rad učenika kod svojih kuća, na radnim zadacima prema uputama profesora.

U okviru ove sedmice, u četvrtak, 23.05. 2019. god. realizirana je manifestacija “Dan otvorenih vrata škole”. Program realizacije ovakvog dana dodosi kako za samu školu,tako i za naše učenike, i za posjetitelje, posebno buduće učenike (maturante osnovnih škola) i njihove roditelje, nemjerljivo pozitivno i stimulativno iskustvo. Ovakav dan je i prilika da učenici jednog smjera vide praktičnu primjenu znanja učenika drugih smjerova, što može poslužiti kao trenutak samoprocjene vlastitih postignuća i svojevrstan poticaj ka većem zalaganju u procesu obrazovanja. Također je prilika da učenici prezentiraju  svoja znanja i vještine iz oblasti za koje se obrazuju na način da budu viđeni, tj. da osjete efekat posmatrača, što je jako bitno za sticanje samopouzdanja i vjere u sebe da su dobro ovladali znanjem i vještinom praktične primjene svog znanja.

Ovom prilikom školu su posjetili maturanti iz sedam osnovnih škola KS, sa svojim direktorima i nastavnicima, direktori nekih srednjih škola,roditelji sadašnjih i budućih učenika, bivši učenici, kao i mnogi drugi. Posjetitelje je lično dočekao direktor škole mr.Suad Alić, pozdravio, proveo kroz školu, kroz kabinete i radionice uz objašnjenja kako šta radi,odgovarao na pitanja zainteresovanih, kao što su to radili i profesori i nastavnici zaduženi za kabinete i radionice.

U sklopu cijelog programa odvijala su se i takmičenja učenika zanimanja: Veterinarski tehničar, Poljoprivredni tehničar,Voćar-vinogradar-vinar, Cvjećar-vrtlar, Frizer, Kozmetičar. Također je održan školski turnir u malom nogometu i košarci (basket 3:3).

Galeriju slika možete pogledati OVDJE: