U Općini Novo Sarajevo predstavljen projekat „Interkulturalna mreža prijateljstva” koji povezuje srednjoškolce sa područja Balkana

Učenice četvrtog razreda naše škole sa profesoricom nutricionizma Suadom Karić posjetile su Općinu Novo Sarajevo. U razgovoru sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Novo Sarajevo Robertom Plešeom, načelnikom Općine Novo Sarajevo Hasanom Tanovićem i vijećnikom u Općinskom vijeću Novo Sarajevo Riadom Idrizovićem predstavile su internacionalni projekat „Interkulturalna mreža prijateljstva” koji se odvija u nekoliko modula.

U svakom modulu koji traje pet mjeseci ima deset afirmativnih zadataka za učenike. U toku je realizacija trećeg zadatka pod nazivom „Lideri dobrote i ljubavi“ s ciljem je da se pokaže šta znači darivati i poklanjati, a ne očekivati ništa zauzvrat. Urađen je i emotivan video za Petrinju kojima je upućena poruka ljubavi, rekla je  prof. Karić. Precizirala je da je namjera i da se učenici ohrabre da prošire svoje znanje u oblasti digitalnih vještina.

Nakon razgovora u Općini Novo Sarajevo, učenice i njihova profesorica zajedno sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Novo Sarajevo posjetili su  Javnu ustanovu Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju  „Vladimir Nazor“- Odjel za predškolski odgoj.

Ovom prilikom, iskazana je želja za unapređenjem saradnje na projektima namijenjenim djeci, kao i zaštite okoliša.