UWC Nacionalni Komitet BiH – Konkurs

UWC Nacionalni Komitet BiH je raspisao konkurs za dodjelu stipendija za školsku 2021/2022. godinu namijenjen srednjoškolcima u BiH.
S obzirom da se radi o vrijednim stipendijama, cilj nam je pružiti priliku što većem broju mladih ljudi u BiH, te se nadamo da ćete proslijediti informacije učenicima 2. razreda Vaše cijenjene škole. Konkurs je otvoren do 12.2.2021.
 

Na konkurs se mogu prijaviti učenici drugih razreda četverogodišnjih srednjih škola u BiH, a puna stipendija pokriva troškove dvogodišnjeg školovanja po Programu međunarodne mature (International Baccalaurete Diploma Programme) na engleskom jeziku, te troškove smještaja, prehrane, užbenika i školskog pribora.

 

Za učenike iz BiH ove godine se nudi ukupno 31 stipendija (za pohađanje koledža u BiH, Italiji, Njemačkoj, SAD-u, Norveškoj, Nizozemskoj, Tanzaniji, Kini).

Nakon sticanja IB DP diplome, učenicima UWC koledža nudi se široki spektar stipendija za univerzitetske studije u inostranstvu, a IB diploma je priznata u preko 120 zemalja svijeta.

 
U prilogu šaljem detaljne informacije, te se nadam da ćete biti u mogućnosti obavijestiti učenike 2. razreda Vaše škole o ovoj izuzetnoj prilici za stipendiranje.
 
Sve detaljne informacije o načinu prijave za stipendije i potrebne formulare možete pronaći na našoj službenoj web stranici www.uwcmostar.ba, te nas možete kontaktirati i putem telefona 036 323 273.