Eko izazov “učinimo svoju zemlju još ljepšom”

udruženje građana “Ruke” u saradnji sa Američkom ambasadom u BiH provodi projekat Eko izazov “učinimo svoju zemlju još ljepšom”. Projekt je pokrenut povodom obilježavanja 25. godišnjice mira u Bosni i Hercegovini, a njegov cilj je da angažuje 25 000 volontera iz cijele zemlje koji će se aktivno uključiti u rješavanje ekoloških problema, zaštite okoliša i pronalaženja rješenja za uređenje okoliša. 

Kako bismo se prilagodili trenutnoj situaciji, objavili smo poziv za novi dio izazova, a to je takmičenje “Eko strip”, s ciljem da učenici na kreativan način pošalju svoju ekološku poruku.

Informacije o prijavi i kriterijima  za takmičenje možete pronaći na linku Takmičenje za srednjoškolce “Eko strip”, a radovi se mogu slati do 26.02.2021. godine do 15h.
Radovi svih takmičara će biti objavljeni 02.03.2021. godine na facebook stranici Eko izazov “Učinimo svoju zemlju još ljepšom”.
 
Molimo Vas da Vašim učenicima proslijedite upute, kako i na koji način se mogu prijaviti na ovo takmičenje, gdje mogu da potaknu svoju maštu i kreativnost.