OBAVIJEST – online upis

Obavještavamo vas da se prvi konkursni rok za upis učenika u prvi razred srednjih škola Kantona Sarajevo putem online sistema https://upis.emis.edu.ba završio danas, 22.6.2020. godine u 16.00 sati, do kada je bilo moguće izvršiti zadnji izbor srednjih škola putem online sistema.

Učenici koji se nisu upisali u prvom konkursnom roku moći će pristupiti drugom konkursnom roku, putem online sistema, od 25.juna do 29. juna 2020. godine.

Rang liste sa prvog konkursnog roka:

Cvijećar – vrtlar

Farmer

Frizer

Kozmetički tehničar

Mesar

Nutricionist tehničar

Pekar

Prehrambeni tehničar

Prerađivač mlijeka

Veterinarski tehničar

Voćar – vinogradar . vinar

 

Nakon što su objavljeni rezultati online upisa u prvi razred srednjih škola na području Kantona Sarajevo, konačne rang – liste za prvi konkursni rok, potrebno je da u školu u koju ste primljeni dostavite potrebnu dokumentaciju 23. juna i 24. juna 2020. godine (od 09:00 sati do 13:00 sati), a u skladu sa Odlukom o kriterijima za prijem učenika u prvi razred srednjih škola Kantona Sarajevo:

– prijava za upis (prijavu za upis će biti moguće isprintati nakon objave konačnih rang lista iz online sistema – https://upis.emis.edu.ba),
– izvod iz matične knjige rođenih – ovjerena kopija,
– svjedodžbu o završenoj osnovnoj školi – originalni dokument,
– uvjerenje o uspjehu učenika u VI, VII i VIII razredu osnovne škole – originalna dokumenta,
– druga dokumenta relevantna za utvrđivanje bodova po kriterijima iz čl. 10. i 12. Odluke o kriterijima za prijem učenika u prvi razred srednjih škola Kantona Sarajevo (diplome/potvrde o osvojenim takmičenjima i dr.).

NAPOMENA: Mole se svi učenici i roditelji da se prilikom dolaska u školu pridržavaju svih uputa Federalnog štaba civilne zaštite (zaštitna maska i rukavice su obavezni)!

 

Drugi upisni rok:

Obavještavamo javnost da se upis u drugom konkursnom roku za upis u prvi razred srednjih škola na području Kantona Sarajevo isključivo obavlja putem online sistema (upis.emis.edu.ba). Ne postoji drugi način upisa u srednju školu osim navedenog.

Učenici koji su u prvom konkursnom roku za upis učenika u prvi razred srednje škole na području Kantona Sarajevo u školskoj 2020/2021. godini primljeni u neku od srednjih škola, bez obzira da li je to njihov prvi, drugi ili treći izbor, nemaju više mogućnost apliciranja u drugom konkursnom roku.

Smjerovi u kojima je ostalo mjesta za upis u drugom konkursnom roku (Drugi konkursni rok – od 25. juna do 29. juna 2020. godine):

Farmer 

Prerađivač mlijeka

Voćar – vinogradar – vinar

(klikom možete pročitati više o smjerovima)

Radujemo se novoj generaciji učenika, njihovim uspjesima, druženjima i izazovima koje nosi nova školska godina.