Stručna posjeta farmi egzotičnih papiga „Kokolo“ u Križevcima

Učenici škole JU Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti odjeljenja IV-4 i II-4 smjer veterinarski tehničar u periodu 28. ,29.  I 30.04 išli su u stručnu posjetu na sljedeća mjesta:

  1. Centar za zbrinjavanje zaštićenih životinja u Ruščici

Centar služi za zbrinjavanje divljih i domaćih zaštićenih vrsta. Trenutno imaju preko 80 vrsta životinja od kojih se većina neće moći vratiti u prirodu. Sve životinje koje se oporave bivaju vraćene u  svoje prirodno stanište.

2. Farma egzotičnih papiga „Kokolo“ u Križevcima

Farma je u vlasništvu gospodina Ivice Jurilja i jedna je od registrovanih farmi egzotičnih ptica na području Hrvatske. Učenici su se upoznali sa načinom držanja egzota, ishrane, uspješnog razmnožavanja i problemima sa kojim se susreće u uzgoju ptica.

3. Srednja gospodarska škola Križevci

Posjetili smo Srednju gospodarsku školu u  Križevcima gdje su učenici obišli školski praktikum:

Farmu goveda i mljekaru.

4. Veterinarska stanica Križevci i centar za reprodukciju „Reprovet“

Učenici su upoznati sa načinom organizacije veterinarske službe, rada centra za reprodukciju te zakonskom regulativom korištenja genetskog materijala na tržištu EU.

5. Zoo vrt „Zagreb“

Pri povratku kući učenici su posjetili Zoo vrt „Zagreb“. Pored različitih vrsta životinja koje su vidjeli, učenicima je kratko predavanje o važnosti i specifičnosti ishrane životinja u zoo vrtu održala nutricionistica za životinje dipl. in. Biol. Maja Damjanović