Učešće na izložbi “Kaleidoskop teatra kroz objektiv mladih”, kao dijelu projekta “Mladi, neizostavni dio javnog kulturnog života BiH, za bolje sutra”

Danas je u Narodnom pozorištu Sarajevo otvorena izložba “Kaleidoskop teatra kroz objektiv mladih”, nastala u okviru projekta “Mladi, neizostavni dio javnog kulturnog života BiH, za bolje sutra”.

Naša škola je i ove godine učestvovala sa radovima učenika, s tim što smo ove godine pored izložbenog eksponata koji je rad pekara i prehrambenih tehničara: Adelisa Hromo, Dženana Čebirić,Larisa Delić, Sumeja Hasanović,  pod nazivom “BIBLIOTEKA” – našim očima viđena, našim radom nastala, imali i revijalni dio pod nazivom “Frizura i šminka kroz vrijeme”, gdje su učenici, frizeri i kozmetičari, imali priliku javno prezentirati svoje vještine u stvaranju frizura i prateće šminke. Čestitamo svim učesnicima, prvo našim vrijednim učenicima, kreatorima frizura: Berini Jašarević, Berini Lavić,Vanesi Kriještorac, Fikreti Pašić, Nermini Šuvalija, Nadži Rahić, Almi Hožbo, Medini Kučanović, Ajši Avdić i prekrasnim modelima,također našim učenicima, zatim direktoru škole mr. Suadu Aliću  koji je na svaki način podržao učešće učenika, mentorima: Bakal Eldini, Pašalić Adi, Fazlagić Ameli, Kujović Samiru, zatim Arnautović Jasni za scenografiju tj.predivan ukupan dojam revije,i koordinatoru projekta Mirsadi Mujčinović. Bilo divno!!

Podsjećamo: ovo je zajednički projekat Narodnog pozorišta Sarajevo i Lutrije BiH koji je započeo 2017. godine, i posvećen je učenicima srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo, sa namjerom da se ovoj populaciji omogući direktno učešće u kreiranju kulturnih događaja od društvenog značaja.

“Izložba je potvrda da je umjetnost dio svakog čovjeka, bez obzira za koju smo struku školovani ili se školujemo, te nikada da ne dopustimo da naše mlade generacije budu uskraćene za kreativno stvaralaštvo” – Nikolina Petković, Narodno pozorište Sarajevo

Hvala Narodnom pozorištu Sarajevo!