Posjeta učenika Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj „Mjedenica“

Dana, 20.09.2017. godine (srijeda) nastupila je Nova hidžretska, 1439. godina. Jedan od najznačajnijih događaja u historiji islama jeste Hidžra ili preseljenje muslimana iz Mekke u Medinu.

U cilju prisjećanja velikog događaja – Hidžre te oživljavanja njenih univerzalnih poruka, kao što su: pomoć drugima, ljubav i tolerancija, učenici naše škole iz različitih odjeljenja, u okviru predmeta Islamske vjeronauke, pod vođstvom profesorice Lejle Begović su realizovali sljedeće aktivnosti:

U srijedu, 20.09.2017. godine učenici  su u kućnoj radinosti pripremili halvu, aranžirali u posebne ukrasne paketiće te u holu Škole počastili druge učenike i uposlenike Škole.

U četvrtak, 21.09.2017. godine, dva odjeljenja učenika sa profesoricom Islamske vjeronauke su posjetili Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj „Mjedenica“. Ljubazno osoblje na čelu sa direktorom Zavoda gospodinom Selmir Hadžić su učenicima predstavili rad Ustanove, te proveli učenike kroz različita odjeljenja koja egzistiraju unutar zgrade. Tom prilikom naši učenici su štićenicima svih uzrasta uručili prigodne novogodišnje poklone (školski pribor, odjeću, obuću i slatkiše).

Veliko hvala roditeljima naših učenika koji su pomogli svojoj djeci da navedene aktivnosti budu uspješno realizovane.

SRETNA I BERIĆETNA NOVA HIDŽRETSKA 1439. GODINA